Velkommen til bloggen.
Denne side følger op på produktionen af vores stumfilm.

tirsdag den 23. november 2010

Lille ændring til filmen

Efter at have kigget filmen igennem et par gange, synes jeg vi har et lille punkt der halter.
Det er i slutningen af filmen, mens vi stadig er på bodegaen. Det er når jeg bliver overrasket over at se Jer og løber ud af døren. Først når jeg er ude ser man Jeres overraskede ansigter og I løber.
Mit spørgsmål er om jeg må ændre et par enkelte klip, således at vi går fra Jeres øjne til mig der bliver forskrækket (klipper scenen over), går over til Jer der bliver overraskede (klipper), mig der løber og så direkte til Jer der rejser Jer og løber.
Synes det giver mere mening/sammenhæng i forløbet, men samtidig tænker jeg at det opbygger "spændingen" mod et klimaks.

Hører gerne fra Jer hvad I synes, eller hvis I har andre forslag.

den færdige film!

så blev vi færdige med vores stumfilm, og hvis jeg selv skal sige det, er den gået hen og er blevet rigtig god!
Under det her forløb har det virkelig slået mig, hvor vigtigt det er at have sit storyboard i orden, inden man går i gang. Jeg synes vi havde meget godt styr på det, men jeg blev stadig meget overrasket over hvor detaljeret man i virkeligheden bliver nødt til at gøre den.

Vi var heldigvis ikke ude for det, men man kan godt nok komme til at ærger sig, hvis der er nogle scener og optagelser man glemmer, mens kostume, tid (vind og vejr?) osv. er til det.
Den er også rigtig god at holde sig til, fordi at det (kunne jeg forstille mig) for det meste er de gode ideer der kommer, mens man er vågen og "optimistisk" omkring hele filmprojektet, i modsætning til når moviemaker måske begynder at driller, og man gerne vil være færdig med filmen. Så kan man have tendens til at glemme alle de gode pointer, som man før synes var de bedste ideer.
Her tænker jeg ikke kun på optagelserne, men også lyden, billedet og generelt præsentationen at det færdige produkt.
Jeg synes personligt at det var en frihed at have storyboardet som en guide, og derfor er jeg rigtig glad for at vi brugte den tid det nu tog på at gøre det ordenligt, i stedet for halvt.

Når man selv skal ud i skolen, og undervise i mediefag tror jeg, at jeg i høj grad vil lægge fokus på storyboardet, og sætte børnene grundigt ind i hvordan og hvorfor man skal lave et godt storyboard. Dette er også en god øvelse i det barnet lære at sætte sig ned og tage sig tid til at forberede noget, fordi det vil gavne dem senere hen. Så kan det godt være at det virker sjovest og mest fristende bare at komme i gang med filmen, men i sidste ende vil det gå ud over dig selv og dit arbejde. På en rigtig negativ måde!

Til sidst vil jeg bare sige tak til min søde gruppe. Det er sjældent jeg har grint så meget over et skoleprojekt :)
Nanna

mandag den 22. november 2010

Filmproduktion

En lille opdatering her den 1. aften i studieugen.
Mødtes med gruppen i dag. Super hyggeligt og produktivt. Fik klippet og redigeret. Fik styr på lyd og tempo. Har snakket om hvilke overgange og effekter der understøtter de ønskede scener og de tanker der ligger bag. Det er sjovt så mange virkemidler man kan benytte, for at udtrykke tanker, følelser osv.
Synes resultatet af dagens arbejde er super, så vil lige sende en lille tak til gruppen:-)

Håber publikum forstår vores plot og får nogle af de samme tanker som os. Og selvfølgelig at de vil synes den er bare halvt så sjov som vi selv synes. Og ikke mindst fremstillingen.... ;-)

Glæder mig til fremvisning mandag:-)

fredag den 19. november 2010

Tak til holdet.

I dag fredag skal vi klippe og redigere vores film, som vi optog i onsdags. vi morede os kosteligt. Hvis bare vores publikum morer sig halv så meget, er opgaven løst til vor egen tilfredsstillelse.
Det har været en god oplevelse at producere en sådan film, jeg syntes, at opgaven lød helt umulig, men mine holdkammerater har været helt enestående til at få ideer og fører dem ud i virkeligheden. Jeg tror helt bestemt, at det må blive en af de bedste. Hvis ikke den bliver det, så har det i hvert fald været hylende sjovt at lave den.


En stor tak til mit hold, Simone, Nana, Sofie og Kathrine.

Vivian

torsdag den 18. november 2010

opdatering

I onsdags filmede vi hele kortfilmen. det gik simpelhed så godt. vi fik lavet nogle rigtig gode scener. det var faktisk svært at holde koncentrationen fordi vi var så gennemførte.
Vi tænkte hele tiden over kameraets vinkel, så vi kunne få det rigtige budskab frem. det gør også filmen spændende. vi har brugt både totalt billede og ultranær. det synes vi er en rigtig god ide at synsvinklen skrifter, så bliver filmen mere interessant.

Jeg håber vi har filmet alt godt så vi kan komme igang med at klippe :D

mandag den 15. november 2010

Filmen...

Vores storyboard blev færdigt og vi er klar, til at få filmen i kassen. Vi er blevet enige om handlingen og, om hvordan den skal fremføres.
Det hele starter med: der sidder 4 mænd ved et bord og spiller. De snakker om en kvinde, de har mødt. Man ser flashback, hvor de tænker tilbage på denne kvinde. Man ser deres glæde i øjnene, når de tænker på kvinden og man ser deres reaktioner. Imens bliver der spillet musik og vi har derfor valgt sangen J´taime (som betyder; jeg elsker dig), da det er meget passende til hele situationen i denne scene. Der kommer en kvinde ind af døren, hvor mændene sidder og hun bliver meget overrasket over at se dem. Mens mændende bliver overrasket over at se hende. De bliver "vilde" og løber ud af døren efter kvinden. Vi synes at der skal foregå i hurtigt tempo, som hvis vi spoler lidt, da det også var sådan i de gamle stumfilm.

Vi hørte om de andres film og jeg synes de lyder godt. Jeg er personlig rigtig spændt på, at begynde at optage vores film og tror det bliver rigtig sjovt, at se det endelige produkt, både af vores egen og de andres film.
:)

Filmen

Vores film vises i sort/hvid. Vi vil gerne ha den til at fremstå som en gammeldags stumfilm. Musikken skal også understøtte dette.
Temaet er en gruppe mænd der sidder og snakker/praler om en kvinde de hver især har mødt. Der vises flashback hvor vi ser mændenes tanker. Der klippes mellem nutid/fortid. Vi ser mændenes glæde og reaktioner. Når vi ser kvinden spilles j'taime for at underbygge det sensuelle.
Til sidst kommer der en kvinde ind af døren, hun bliver overrasket over at se dem. Det samme gør mændene. Det er den samme kvinde de har set. Efter at have set alles reaktioner, løber kvinden ud af døren. Mændene følger efter. Her vises filmen i hurtigt tempo. Vi forestiller os lidt de klovne man har set i fjernsynet som barn der løber i lige linje efter hinanden.

Personligt glæder jeg mig meget til at komme igang med at filme og sætte sammen. Det bliver sjovt:)

fredag den 12. november 2010

forløbig stumfilm

Nu er historien til stumfilmen lagt på plads. Vi kommer til at vinde de fleste af priserne haha.

Lige en lille besked til min gruppe..
-fandt den her hjemmeside. her kan man finde musik til stumfilm.. det er ret fedt :)
Nanna

http://www.emusic.com/search.html?mode=x&QT=silent+film

torsdag den 11. november 2010

kortfilm

Da jeg fandt ud af vi skulle have et forløb der handlede om kortfilm, og vi i sidste ende skulle lave en selv, glædede jeg mig som et lille barn. Jeg synes det lød så spændende.
Dog har ikke alle dagene været sådan, men jeg håber det kommer. jeg synes det startede meget sløvt, men nu er der ved at ske nogle forskellige ting i timen, hvilket jeg rigtig godt kan lide.
I dag skal vi installerer programmet så vi kan lave filmen. det bliver meget sjovt, så kan vi måske komme i gang med sleve filmen.
Jeg kan rigtig godt lide vores gruppe, jeg synes vi arbejder godt sammen, og vi alle bedrager med noget.

film?

Det her forløb med at skulle lave en film er spændende - bevares! Men nu er jeg godt nok ved at være klar til at gå i gang med at lave den faktiske film. Jeg synes at jeg kender meget af teorien i forvejen dels fra folkeskolen, dels fra gymnasiet, så det føles egentlig bare lidt som en meget grundig repetition. Det i sig selv er jo udmærket, for der er sikkert mange ting som jeg siden da har glemt. Men for pokker hvor er jeg bare ready to go nu!
Vi har snakket om at lave en stumfilm i gruppen. Jeg tænker at det kunne være fedt at lave en med klassiske træk fra den originale stumfilm (sort/hvid, ingen tale men kun musik og tekst osv.). Jeg glæder mig rigtig meget til omsider at komme i sving!

Tanker om undervisningen.

Onsdag d. 9-11-10 frygtede jeg en lang dag med undervisning. Det er da virkelig hårdt at have undervisning i 8 timer, især når vi har fællestimer.



De første 4 timer med KLM var rigtig gode, jeg følte, at jeg fik rigtig meget ud af timerne og forstod undervisningen bedre end tidligere KLM timer.



Dansktimerrne fra 12,30 til 15,50 var også ret gode med en god opgave, vi havde bare for meget tid, men det kan jo være svært at beregne. Jeg er spændt på at komme i gang med at lave arbejdet med kortfilmen, hvilket jeg absolut ikke har nogen forstand på overhovedet.



Det er nok fordi, det ikke intereserer mig spor, at jeg synes, at tiden i dansk går utroligt langsom, jeg håber interessen bliver vagt, når vi skal igang med filmen.

Vi ses fredag til endnu en omgang dansk.

Vivian

onsdag den 10. november 2010

Dagens arbejde

Dagens opgave har været rigtig god. Det var en spændende arbejdsmetode, som vi arbejde med.
Vi skulle se kortfilmen og derefter analysere den i vores gruppe. Vi arbejdede rigtig godt og koncentrede os om, hvad budskabet kunne være og synes vi fik rigtig godt fat på det :)
Og det vi derefter skulle var at læse de andreas analyse og komme med ris eller ros til dem. Denne måde synes jeg var rigtig god, da det var noget helt anderledes, end jeg har prøvet før. Det at høre de andre medstuderenes mening om ens opgave var god. Det var ligesom man tog det bedre til sig, end hvis vi havde gennemgået det på tavlen alle sammen.
Tiden vi brugte på det hele var nok lidt for lang :/ Der var nogle perioder, hvor vi sad og ikke helt vidste hvad vi så skulle, så den kunne have været koordineret bedre, men som sagt : det er svært at gøre det, som lærer med så mange elever!
GOD DAG :)

Sofie

Metode til undervisningen

Jeg synes metoden som er brugt i dag er super også til brug i folkeskolen.
Den fælles intro hvor filmen bliver vist er fin. Så får læreren et godt overblik.

Gruppearbejdet er godt, så kan eleverne sidde og "summe" selv og være kreative. Eleverne skal dog have en nogenlunde indstruks/opgaveformulering så opgaven får det ønskede niveau. Opgaven til dagens undervisning var god.

Det at det er andre elever der skal kommentere på opgaven synes jeg er godt. Det er sjovt at det er nogle af ens kammerater der skal kommentere og samtidig lærer dem der skal "rette" også noget. Man skal pludselig være mere fokuseret på arbejdet og tænke konstruktivt, ikke kun kritiserende. Det er også en anderledes oplevelse at skulle modtage kritik fra en "ligestillet".

Det at tidsrammen holdes inden for undervisningen er godt, så er man sikker på at eleverne arbejder med det ønskede og de fleste deltager, fremfor at det er til en anden dag, så nogle måske ender med at sidde og lave det individuelt.

Fingerplanen


Budskabet i filmen er det almene dannede i at læse avis. Filmen viser en lidt for engageret og pædagogisk men dog lidt ”kedelig” lærer, der prøver at gennemføre en undervisningstime. Børnene synes åbenlyst at det er meget kedeligt, hvilket der lagt stor vægt på. En af eleverne stiller spørgsmålstegn ved undervisningen, metode såvel som indhold, og læreren bliver tydeligvis provokeret.
Scenen handler om almen dannelse og læreren kan tilsyneladende ikke begrunde sit valg af materiale osv. Pigen, som læser avis, bruger en masse fagudtryk. Det er som en parallel verden, hvor pigen pludselig er den kloge og læreren den der ”følger bogen”, uden selv at overveje sine metoder.

Indledningsvis ses et super totalt billede, klasselokalet, for at danne rammen omkring scenen. Efterfølgende varieres der mest mellem halvtotal og nære billeder. De nære billeder udtrykker personernes følelser godt.
Perspektivet er normalperspektiv gennem hele filmen.
Fokus er ofte på den talende person, men også nogle gange på de stille elever. Klipningen er rimelig jævn.
Lys og lyd er rimelig reelt. Lyset virker naturligt. Lyden er reallyd, kun indledningsvis og i slutningen afspilles musik.

mandag den 8. november 2010

Buldermanden - 2. gennemspilning

Generelt rolig/jævn klipning. Fokus er ofte på den person der snakker.
Ved de relativt få uhyggelige scener ændres klipperytmen og bliver hurtigere i øjeblikket. Rytmen normaliseres igen hver gang spændingen falder.

Buldermanden 1. gennemspilning

Kortfilmen handler om jalousi og kærlighed mellem søskendeparret Ida og Skrupsak. Ida er jaloux fordi hun har fået skylden for noget Skrubsak har gjort. Samtidig er hun blevet truet med Bullermanden og er blevet frataget sin del af gaven, som Skrbpsak i stedet har fået. For at hævne sig, lokker hun Skrubsak med ud for at finde Bullermanden, måske i håb om at Bullermanden vil spise Skrubsak?
Det centrale element i filmen er Bullermanden/skorstensfejeren, og bliver set ud fra Ida's synsvinkel. De filmskevirkemidler får seeren til at se og forstå Ida's angst for det ukendte.

mandag den 1. november 2010

den sorte og ikke mindst hvide stumfilm!

Hurra, nu kom vores blog op og køre!

Vi har i gruppen valgt at lave designet på bloggen sort/hvid for at understøtte vores idé om at lave en stumfilm, som den så ud i filmens barndom.

Vi glæder os til alle de gode indlæg her på siden!